Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой колко кара маслото на двигателя?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не видях в предписанието на 20К 1-та година...
    Мойта на 12 000 също не е изяла грам, но въпреки това май ще го сменявам щот съм на малко повече от година. За Пежо знам, че гаранцията пада ако минеш година - независимо дали си навъртял километрите или не. Явно тази година е от значение, независимо дали си карал или не.
    156 1.8TS / 75 2.0TS

Comment

За 10К км. изгаря 200-300 грама. След това го сменям. Държал сам го и до 12-13К км. ама започва да го гори по здраво. - Selenia 20K
      Last edited by ivan_petkov_stz; d.m.y г., 11:19.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
      Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
      Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
        селения 10/40 20к 9600км и беше перфектно

Как го разбра колега? Замери ли му вискозитета?
        Може да се провери масълцето като се направи съпоставка м-у това което си източил и ново такова - дава соста вярна информация.
        Аз моето така си го гледам.
        И го сменям по рано порави повишеното съдържание на сяра в нашите дизелови горива и съответно по бързото окисление на маслото вследствие на това
        Те си пишат едни километри ама поне за нашият пазар ви съветвам да го намаляте поне с 30% пробега.
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
          За 10К км. изгаря 200-300 грама. След това го сменям. Държал сам го и до 12-13К км. ама започва да го гори по здраво. - Selenia 20K
          Сигурен признак че маслото е приключило защитните си свойства е че двигателя започва да го гори- в този случай се сменя дори и да не е достигнало километри или година .
          Важно е да се знае и възраста на маслото преди да влезе в мотора, колкото е по-прясно толкова по-добре общо прието мнение е автомобилното двигателно масло не бива да е с дата на производство по-стара от три години преди да влезе в мотора. а да забравих разклащането--shake well before use
          Last edited by dimo; d.m.y г., 00:16.
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от danchoti Покажи съобщение
            Не видях в предписанието на 20К 1-та година...
            Мойта на 12 000 също не е изяла грам, но въпреки това май ще го сменявам щот съм на малко повече от година. За Пежо знам, че гаранцията пада ако минеш година - независимо дали си навъртял километрите или не. Явно тази година е от значение, независимо дали си карал или не.
            Щом си минал година сменяй-разбирасе 2-3 месеца не са фатални но ако не можеш да му врътнеш километрите слагай селения голд тя е 10 в40 -за 10 000 км .Моите голеги с които работя, карат на всичките си коли-лада, сеат,ланчия ,пежо,опел,мерцедес -с голд и го карат значително повече ~15 000 без никакви проблеми ,Разбира се 20 к е малко по добро !
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

8 000 км селения 5в40
              Mercedes C 200 compressor

Comment

Аз ще го сменям другата седмица. Направих 11000 км. вече, а не е паднало и с 1 мм.

Comment

Аз ще го сменям другата седмица. Направих 11000 км. вече, а не е паднало и с 1 мм.
                  И грам не си доливал. Електромобил ли караш?!
                  Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
                  Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
                  Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Колата измина 4 000 км за 1 година

Имам Алфа Ромео 156, 1.8 1999, чието масло е било сменено със сигурност 2009 г . Април - Селения.
                    Колата измина 4 000 км за 1 година и ето на вече сме 2010 г Април месец и аз се чудя, дали задължително трябва да сменя маслото или мога да си позволя да карам още ?

Колко литра маслко са необходими за Алфа Ромео 156, 1.8 1999 ?

Comment

Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
                      И грам не си доливал. Електромобил ли караш?!
                      Не съм...

Първоначално публикувано от dragonaz
                      Колко литра маслко са необходими за Алфа Ромео 156, 1.8 1999 ?
                      4,4 л. или 91 лв.

Comment

Ми да чукна на дърво с Селениа 20к карах 13000км. и долях има няма 100 гр.
                        Сега с Рейсинга вече 9000км. не е изяла и грам

Comment

6000км.-стана на 1 година и го смених.AC Delco 5\40
                          Alfa Romeo 156 1.8 TS

Comment

Аз си го смяням веднъж годишно, понеже повече от 7-8 хиляди никога не правя, гледам само времето.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Моето масло ще го сменям на има няма 7000 км, че нещо взе да отива към минимума. Досега е карана само със Селения 20К, и в момента се чудя да видя какво ще слагам Селения 20 К или Агип (ми препоръчаха), но ще изчакам до 10-ти до заплатено време и ще го реша
                              Alfa 156, 2.0 TS
                              VW Vento 1.8- Бившата
                              Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                                Как го разбра колега? Замери ли му вискозитета?
                                Може да се провери масълцето като се направи съпоставка м-у това което си източил и ново такова - дава соста вярна информация.
                                Аз моето така си го гледам.
                                И го сменям по рано порави повишеното съдържание на сяра в нашите дизелови горива и съответно по бързото окисление на маслото вследствие на това
                                Те си пишат едни километри ама поне за нашият пазар ви съветвам да го намаляте поне с 30% пробега.

да замериха ми го смених го понеже свалях мотора и първо отворихме картера да видиме биелните лагери и се видя че трябва да сваляме моторетката
                                sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                                Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Working...
                                X